Sofie
volwassen begeleider

Nele
van Looveren
Jasper
Sanders
Lien
Claessens
Lori
Van Dijck
Rani
Jacobs
Rune
Peeters
Nele
Van Hooydonk
Lynn
Vissers
Hanne
Van Dijck
Gitte
Van den Bergh
Kato
Martens
Jordi
Jacobs
Jelle
Van Hooydonk
leiding

De pijn weg kussen,
rode bloempjes tekenen op kapotte knieën,
superman zijn,
luchtgitaar spelen,
niet weten waaraan je begint,
denken dat je ’t weet,
ongelooflijk veel mooie, leuke, ontroerende, grappige, … momenten meemaken,
papa maar ook mama spelen,
pannenkoeken bakken,
naar de sterren kijken en beginnen twijfelen,
nachtzoentjes geven,
het onderste uit de kan halen,
een spel bedenken terwijl je het uitlegt,
op je potlood knabbelen,
luidop dromen,
ongerust zijn op dropping of tijdens een nachtspel maar dit niet laten zien,
samen pintelieren,
kwaad zijn,
een lief vinden,
partij trekken voor je leden,
een lach op iemands gezicht toveren,
en nog zoveel meer!

Kortom, leiding zijn bij KLJ Achterbroek… daar kick je van op!

De VB (volwassen begeleider) zit hoog en droog in het kraaiennest, hij of zij vaart altijd dezelfde koers als de groep (die onderaan op het dek druk bezig is om het schip varende te houden) maar zal die koers nooit bepalen. De leidingsmensen zijn verantwoordelijk voor het stuur en de zeilen, zij maken uit in welke richting hun schip vaart en zij nemen de VB op al hun tochten mee. De VB heeft dan ook vertrouwen in de bemanning en gelooft in de tocht die hun schip maakt.

Hoewel de VB dus integraal deel uitmaakt van de bemanning en heel goed weet waar de hele crew mee bezig is, staat hij of zij toch een beetje buiten de ploeg. Terwijl iedereen druk over en weer loopt op het dek, staat hij of zij een beetje op afstand toe te kijken. Iedereen weet dan ook dat ze in het kraaiennest terecht kunnen als ze eventjes willen wegvluchten van de drukte beneden en dat zij in het kraaiennest dan eventjes weer op hun positieven kunnen komen.

Natuurlijk heeft ook de kraaiennestpersoon taken! De VB houdt een oogje in ‘t zeil en ziet vanuit het kraaiennest heel wat zaken die de bemanning beneden niet zo direct opmerkt. Zij hebben immers genoeg werk en zijn vaak zo druk in de weer dat ze bepaalde dingen over het hoofd zien of niet zien aankomen.

Alleen al omdat degene in het kraaiennest een speciaal plaatsje heeft, heeft hij of zij als enige de mogelijkheid om bepaalde dingen te zien. Die interessante informatie moet doorgegeven worden aan de bemanning, zodat zij er dan rekening mee kunnen houden bij het bepalen van hun koers. Als er bijvoorbeeld een eiland, een storm of piraten in aantocht zijn, zal de VB de ploeg dadelijk op de hoogte brengen. Zij kunnen dan, als ze willen, de koers bijstellen of het stuur omdraaien. De VB zal echter nooit zelf naar beneden komen om het roer over te nemen. Vol vertrouwen vaart de VB dan ook mee in de richting die de bemanning heeft bepaald!